Red Steel 2

Red Steel 2 review 1


Gereviewed voor WII door Dj Super

Review | 23 March 2010 18:00 -

Ubisoft geeft de Red Steel franchise een complete make-over in het tweede deel. Het eerste deel, dat samenkwam met de release van de Nintendo Wii, was op zich geen slecht spel, maar had nogal te kampen met een aantal kleine mankementen. Dat werd met Red Steel 2 allemaal aangepakt en het resultaat mag er zijn!



Caldera, een futuristische metropolis in het midden van de woestijn, is het speelterrein van Red Steel 2. In de huid van The Swordsman ga je hier de confrontatie aan met The Jackals. Deze beruchte bende is verantwoordelijk voor de bijna totale uitroeiing van je bloedeigen Kusagari Clan. Je bent de laatst overlevende Protector en zint op wraak. Het zal niet gemakkelijk zijn in je eentje, want Payne, de leider van The Jackals, heeft aardig wat verrassingen voor je in petto.

 

 

Live by the sword

De manier waarop we Red Steel 2 spelen is in het eerste persoonsperspectief zoals je dat wel kent van bij shooters. Je bent hier echter niet alleen gewapend met een revolver, maar ook met een zwaard en het is dat wapen dat je voornamelijk zal gebruiken. Door gebruik te maken van het Wii Motion Plus accessoire, heb je deze keer niet te kampen met een aantal pregedefinieerde bewegingen. De zwaaibewegingen die je nu met de Wii Remote maakt, komen bijna overeen met wat er op het scherm gebeurt. Lichte, korte zwaaibewegingen komen overeen met snelle slagen met het zwaard en de brede, hevigere zwaaien zijn ook de meer verwoestende klappen, maar dan wel iets trager. Het is vooral de richting waarin je zwaait, dat volledig overeenkomt met wat er op het scherm gebeurt. De zwaaibewegingen zelf hebben een kleine vertraging, maar daar merk je amper iets van.

In het begin van het verhaal verlies je je zwaard, waardoor je in eerste instantie gaat leren schieten. Niet snel daarna kom je bij een grootmeester terecht, die zelf geen al te grote fan is van The Jackals en je daardoor met alle plezier enkele kneepjes van het zwaardvechten bijbrengt. Je krijgt zelfs zijn zwaard om te beginnen, maar al gaande weg kom je hier en daar wel eens een ander zwaard tegen, waaronder uiteindelijk je eigen zwaard. Eveneens het vuurwapenarsenaal ga je kunnen uitbreiden en dat kan van pas komen als je wat stevigere tegenstand krijgt. Niet elke vijand zal met enkele willekeurige slagen tegen de grond gaan. Je zult af en toe de kat uit de boom moeten kijken om een zwakke plek te achterhalen en op het juiste moment toe te slaan.

 

 

Die by the sword

Het vechten gaat bij momenten erg snel en je reflexen zullen danig op de proef worden gesteld. Om die overrompeling baas te blijven, kun je kogels afweren met je zwaard en word je af en toe getrakteerd op een heerlijke finishing move. Van zodra een tegenstander voldoende verzwakt is, kun je een dergelijke afmaker starten. Dit kan gaan van je zwaard stevig in het lichaam van de vijand te steken tot indrukwekkende combinaties van zowel je zwaard als je revolver. Een aantal van die bewegingen ga je onderweg wel moeten vrijspelen in de vorm van secret moves die niet alleen handig zijn tijdens een gevecht, maar ook het spektakel op je scherm de hoogte injagen.

Dat vuurwerkgehalte wordt aan je gepresenteerd in een cell shaded jasje, overgoten met een typisch western sausje en afgewerkt in een kruidige moderne metropolis. Vanwege deze nieuwe stijl merk je bitter weinig van de grafische achterstand van de Wii en kan deze Red Steel 2 zich gemakkelijk meten met enkele toppers op de high definition consoles. Niet alles wordt gedetailleerd en realistisch weergegeven, maar de details die er zijn, zien er wel prachtig uit. Zo heb je een prachtig gegraveerde arend op je zwaard en een indrukwekkende draak op je revolver.

 

 

Break stuff

Om aanspraak te maken op enkele van die broodnodige nieuwe wapens en upgrades, zul je eerst voldoende financiële middelen moeten verzamelen. Deze verdien je door het verslaan van vijanden, maar ook door enkele omgevingsonderdelen in stukken te slaan. Dat kan gaan van een vuilniszak tot een frisdrankautomaat. Als het kapot kan, dan is de kans groot dat je er iets voor terugkrijgt. Niet dat dit element zoveel extra te bieden heeft. Het is misschien handig om je even op af te reageren als je even niet verder kan of om je zwaardslagen even te oefenen.

 

Conclusie van Dj Super voor deze game.


In zijn geheel levert Ubisoft een prachtvervolg op Red Steel. Het ziet er schitterend uit en de diverse speciale bewegingen zorgen voor een prima aaneensluiting van de snelle actie. Helaas voelt het zwaardvechten nog niet voor de volle honderd procent realistisch aan, omdat er toch een kleine vertraging is met je eigen beweging en die op het scherm. Dit is absoluut geen storende factor, want het verschil is dankzij de Wii Motion Plus zeer miniem. Als je Wii veel te lang heeft stilgestaan, dan is Red Steel 2 de uitgelezen kans om daar eindelijk verandering in te brengen.

89

Pluspunten

+ Combinatie zwaard en revolver
+ Finishing en secret moves
+ Cell Shaded uiterlijk
Minpunten

- Niet voor honderd procent accuraat

Informatie over Red Steel 2


Releasedatum: 26-03-2010
Ontwikkeld door: Ubisoft
Uitgegeven door: Ubisoft
Genre: FPS
SinglePlayer
Beschikbaar op: wii
Age 16+
 
Pagina:
1 100% rep

BadAss zegt op 23/03/2010 18:12   [?]

  Rating 0 16+ 16+
2 100% rep

UrbanusVanAnus zegt op 23/03/2010 18:13   [?]

  Rating 0 16+ 16+
smullen
3 100% rep

DeBo zegt op 23/03/2010 18:13   [?]

  Rating 0 16+ 16+
ziet er eigenlijk wel zeer goed uit
4 100% rep

Zant zegt op 23/03/2010 18:26   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Waarom wordt die protagonist heel den tijd gepwnd tijdens die trailer
5 100% rep

Vraeck zegt op 23/03/2010 20:24   [?]

  Rating 0 16+ 16+
zit motionplus bij deze game? Of koop je die apart?
5.1 100% rep

svenovic zegt op 23/03/2010 20:41   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Er ging een bundel met MotionPlus komen dacht ik.
6 100% rep

Kreative88 zegt op 23/03/2010 20:44   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Toch blijf ik de combinatie western - samurai zwaarden absurd vinden. Anyway eerste deel was een grote teleurstelling voor mij.
6.1 100% rep

Spiteri zegt op 24/03/2010 16:18   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Als je de western Red Sun hebt gezien,
dan weet je dat de combinatie juist goed is.
7 100% rep

sharkmen zegt op 23/03/2010 21:12   [?]

  Rating 0 16+ 16+
nice adk ni verwagt na deel één ma kwee tog ni ofk ga hale eerst afwagte en wa andere reviews leze
7.1 100% rep

RaptorFan zegt op 23/03/2010 21:23   [?]

  Rating 2 16+ 16+
Zo een manier van spellen brengt het niveau van deze site zwaar onderuit. Doe er iets aan
7.2 100% rep

ShadyCat zegt op 24/03/2010 9:16   [?]

  Rating 0 16+ 16+
@7.1 Was r mis me zn mnir vn spelle?
7.3 100% rep

noinspiration zegt op 24/03/2010 20:43   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Shark is pro op netlog vermoed ik.
8 100% rep

JDemoine zegt op 23/03/2010 21:32   [?]

  Rating 1 16+ 16+
"Als je Wii veel te lang heeft stilgestaan, dan is Red Steel 2 de uitgelezen kans om daar eindelijk verandering in te brengen."

Snap niet echt wat deze zin betekent. Het is alsof je er net niet het zinnetje '... want er komen eigenlijk helemaal niet zoveel goeie Wii-games uit.' durfde bij te typen.
8.1 100% rep

Malkavian zegt op 23/03/2010 22:57   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Hij schrijft wat iedere hardcore gamer denkt. Nintendo Wii is leuk, zeer leuk. Maar de zwakte zit hem dat eigenlijk alleen Nintendo zelf weet hoe het goed en deftig te gebruiken. Want geef nu toe, heel veel toppers zijn er niet uit gekomen op de Wii het laatste jaar.
8.2 100% rep

napke zegt op 24/03/2010 9:14   [?]

  Rating 0 16+ 16+
of niet iedereen doet evenveel moeite om er iets moois van te maken... een spel op de Wii is misschien ook snel en makkelijk geld verdienen. Je hebt natuurlijk een groot publiek die een wii heeft, dus een spel erop uit brengen zal wel verkopen. Of het nu goed of slecht is.
9 100% rep

Pietersz zegt op 23/03/2010 21:32   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ziet er echt wel goe uit
10 100% rep

Paternostertje zegt op 24/03/2010 13:12   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Goeie spellen waren er echt wel genoeg het laatste jaar. Misschien iets verder kijken dan de neus lang is ...

Dit ter zijde. Red Steel 2 is een héééél vet spel, maar heeft toch een aantal minpunten die niet in de review staan.

Zo is het spelen vrij repetetief. Gelukkig verveelt het niet snel.
Wat je vernietigt, staat vaak bij een volgende missie gewoon weer op z'n plaats. Niet echt realistisch.
De tussenfilmjes zijn niet altijd even functioneel.

Grafisch is het allemaal mooi gelikt. Ik vind het zwaardvechten heel geslaagd en het is de core van deze game. Het gebruik van combo's en finishing moves is heel goed uitgewerkt.

Ik ben er nog niet helemaal doorheen, maar ik vind het nu al een topper. De score hier gegeven is helemaal correct.
10.1 100% rep

Malkavian zegt op 24/03/2010 19:42   [?]

  Rating 1 16+ 16+
Geef me enkele.
10.2 100% rep

Paternostertje zegt op 24/03/2010 22:11   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Zucht ...
Tatsunoko vs. Capcom
No more heroes 2
Tiger Woods PGA 10
New super mario bros
punch out
the conduit
silent hill
little kings story
boom blox bash party
dead space extraction
rabbits go home
10.3 100% rep

Bully007 zegt op 07/04/2010 10:07   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Shaun White Snowboarding World Stage :-D. Het eerste deel ervan kwam uit op XBOX360, PS3 en Wii, de Wii kreeg de hoogste score bij reviews en nu komt het vervolg enkel nog maar op de Wii, en nee, niet omdat het een kiddy spel is, maar omdat het zalig inéén stak.

En daarnaast, Al lange tijd uit, Final Fantasy Chocobo's Dungeon. Als je wat van zoekwerk + Turn-Based spellen houdt is dit echt ne zalige aanrader. Heb het weer in men Wii gestoken en de uurtjes tikken toch weer vlot aan.

En der zijn er inderdaad nog vele meer.
11 100% rep

Hanzz zegt op 24/03/2010 14:10   [?]

  Rating 0 16+ 16+
Ben het volledig eens met de score, ik was zeer aangenaam verrast door de game

De actie is prima uitgewerkt en ik vind eigenlijk het enige grote nadeel het verhaal en de oppervlakkige personages. Het was ook maar van korte duur, maar dat kon de fun niet drukken
12 100% rep

tenpack zegt op 25/03/2010 12:24   [?]

  Rating 0 16+ 16+
gaa'k volgende maand zeker hale deze
13 100% rep

deathsythe zegt op 25/03/2010 18:01   [?]

  Rating 0 16+ 16+
14 100% rep

Gilles1995 zegt op 26/03/2010 6:32   [?]

  Rating 0 16+ 16+
must-have game voor de Wii-gebruikers; het enige spelgenre dat nog niet in mijn kast zit voor de Wii vermoed ik
15 100% rep

El_Scampo zegt op 26/03/2010 21:09   [?]

  Rating 1 16+ 16+
Inhoudelijk is deze review misschien oké. De vorm daarentegen laat wel erg te wensen over. Zinnen die niet vlot lopen, dt-fouten, ...

Is dit de grootste gamessite van Vlaanderen? Noem me gerust een zagevent, maar geloofwaardigheid verdien je ook door de manier waarop je schrijft. Goed schrijven staat al meteen een stuk professioneler, iets wat van deze tekst - mijn opinie - niet gezegd kan worden.

Je hebt een 9lives account nodig om een reactie te kunnen plaatsen. Gelieve in te loggen of je te registreren!

Pagina:

8.9

0


Al 20 stemmen
Positie op de 9Lives ranking #539 [?]
11 members willen dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn wenslijst » 8 members hebben dit spel. Voeg dit spel toe aan mijn collectie »

Video's over deze game

9Lives - next generation gaming Red Steel 2 launch trailer - 00:01:19 min Meer
Copyright © 2014 Telenet N.V. - Wedstrijdreglement - Algemene voorwaarden - Mobiele website